Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013

Δύναμη ψυχής !!!!!

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ & ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ! 
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ!

Το παρακάτω video είναι το σημερινό μου δώρο από τη ζωή!...και σας το χαρίζω, με όλη  μου την αγάπη.
 

(Ακολουθήστε το παραπάνω σύνδεσμο, γιατί στάθηκε αδύνατη η μεταφόρτωση του .)

Υ.Γ.Πολλά φιλιά σε όλη τη γειτονιά!

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013

Με το βελονάκι?

Καλημέρα, όλη μέρα!
Ξέρω ότι δεν έχει τύχει να σας το   πω αγαπημένες φίλες, αλλά αγαπώ πολύ το βελονάκι,   ενώ δεν ξέρω, ντροπή μου, να πλέκω με τις βελόνες (άσχετο).
Φέτος λοιπόν που έχουν επανέλθει στη μόδα πολύ τα ρούχα με βελονάκι, κοίταξα τα αποθέματα σε διάφορα νήματα, & αποφάσισα να φτιάξω ένα γιλέκο για τη κόρη μου. Δεν χρησιμοποίησα πατρόν, έτσι  μου ήρθε, έτσι το έφτιαξα...
και νομίζω ότι τα αποτελέσματα είναι καλά.
Έπλεξα λοιπόν ένα μονοκόμματο τμήμα και αφού μου είχε τελειώσει και το  νήμα, διάλεξα μια απόχρωση και το σύνδεσα, ενώ έφτιαξα και το τελείωμα..ναι, ξέρω σαν φούστα με βολάν φαίνεται, αλλά δεν είναι.... 
 1/Διπλωμένο στη μέση
 2/ Η μπροστινή πλευρά.
 3/Λεπτομέρεια μπροστά στο τελείωμα..
 4/Λεπτομέρεια μπροστά στο βολάν.
 5/Πίσω πλευρά(κρέμεται και μια κλωστούλα)
 6/Πίσω μέρος, γιακάς.
Το μοντέλο δεν ήθελε με τίποτα να φωτογραφηθεί.Έπεσε πολύ παράκαλι και δέχθηκε να τη βγάλω μόνο μια φωτογραφία.Δεν πειράζει, αρκεί που το γιλέκο θα τη ζεστάνει, πάνω από τις πυζάμες της.
Περιμένω, με αγωνία, τα σχόλια σας.
Να περνάτε όμορφα!

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013

Μια λέξη!!!!!Με τα μάτια ενός μικρού παιδιού ο κόσμος φαντάζει μαγικός..

Η ίδια η ζωή μοιάζει ένα τεράστιο θαύμα, όπου τα πάντα μέσα σε αυτή εξελίσσονται κατά ένα μαγικό και ανεξήγητο τρόπο.. Δεν έχει σημασία το πώς, σημασία έχει ότι συμβαίνουν όλα μαγικά.. Η φαντασία ενός μικρού παιδιού δεν γνωρίζει όρια.. Αρκεί που υπάρχει η μαγεία!!!

Μεγαλώνοντας όμως αυτή η υπέροχη αίσθηση που είχαμε οι περισσότεροι ως παιδιά, σιγά-σιγά αρχίζει να υποχωρεί και τη θέση της παίρνει η ζωή που όλοι ξέρουμε… Αυτή η σκληρή και άδικη με τα προβλήματα και τις αντιξοότητες της, που μας προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα..

Μια ζωή χωρίς ίχνος μαγείας!!


Μήπως όμως τελικά δεν είναι αυτή η αλήθεια που μάθαμε αλλά ζούμε σε μια πλάνη;; Κι αν μέσα στην παιδική φαντασία υπάρχει κάποια δόση αλήθειας;; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ;;Κι όμως η μαγεία της ζωής υπάρχει όντως, ποτέ δεν χάνεται είναι πάντα “εδώ” για εμάς και περιμένει υπομονετικά για να την ενεργοποιήσουμε με το “μαγικό ραβδάκι” μας..

Μπορεί να μην δείτε νεράιδες και δράκους όπως φανταζόσασταν παιδία, αλλά θα έχετε τη δύναμη στα χέρια σας να αλλάξετε ριζικά την ζωή σας.. Να την μετατρέψετε στην ζωή των ονείρων σας, θα δείτε αυτά που ανέκαθεν επιθυμούσατε να εμφανίζονται μπροστά στα μάτια σας.. Τα όνειρα σας θα γίνονται πραγματικότητα.. ως δια μαγείας!!!

Δεν χρειάζεται να ξέρετε το πώς, χρειάζεται να ξέρετε μόνο τον τρόπο για να την φέρετε στη ζωή σας..

Και ο τρόπος “ακούει” στο όνομα «ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ»!!!
Η ευγνωμοσύνη λειτουργεί μέσω του συμπαντικού νόμου που κυβερνά ολόκληρη τη ζωή μας. Σύμφωνα με το νόμο της έλξης, ο οποίος διέπει τα πάντα στο σύμπαν, τα πάντα είναι ενέργεια και τα «όμοια έλκονται». Και φυσικά στη ζωή μας ο νόμος έχει εφαρμογή στις σκέψεις και τα συναισθήματα μας, μιας και αυτά είναι ενέργεια.


Ό,ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ Ό,ΤΙ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ, ΑΥΤΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΕΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ!!!


Έτσι λοιπόν και με την ευγνωμοσύνη, κάθε φορά που σκέφτεστε όλα όσα έχετε στη ζωή σας και νιώθετε πραγματικά ευγνώμονες, ο νόμος της έλξης διασφαλίζει πάντα ότι θα έλξετε πάνω σας ακόμα περισσότερα αγαθά. Φανταστείτε την ευγνωμοσύνη σαν ένα μαγνήτη, ο οποίος έλκει επάνω του όλα τα μεταλλικά αντικείμενα, δηλαδή τα “θέλω σας”, τα όνειρα σας!! Όσο μεγαλύτερη η ευγνωμοσύνη που αναβλίζει από την καρδιά σας, τόσο μεγαλύτερη η αφθονία που μαγνητίζετε. Αυτός είναι ο συμπαντικός νόμος και είναι απαράβατος!!!


Ανατρέχοντας χιλιάδες χρόνια πίσω, διαπιστώνουμε πως η δύναμη της ευγνωμοσύνης διδάσκεται, εφαρμόζεται και μεταδίδεται από γενιά σε  γενιά σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας. Από τις ισχυρότερες θρησκείες και τα ιστορικά γεγονότα, μέχρι τις μεγαλύτερες επιστημονικές ανακαλύψεις. Εκεί διακρίνουμε ότι όλα έχουν ως θεμελιώδη αρχή την δύναμη της ευγνωμοσύνης.


Όποιοι κι αν είστε, όπου κι αν βρίσκεστε, σε όποιες συνθήκες κι αν ζείτε, η μαγεία της ευγνωμοσύνης είναι πάντα δίπλα σας, χωρίς διακρίσεις, αρκεί να την επιλέξετε..

Με το μαγικό της τρόπο η ευγνωμοσύνη μπορεί να φέρει θεαματικά αποτελέσματα στη ζωή σας, σε όλους τους τομείς. Δεν υπάρχουν όρια.. Όλα μπορούν να αλλάξουν και μόνο προς το καλύτερο!! Είναι το μέσον για να γίνετε, να κάνετε ή να αποκτήσετε ό,τι επιθυμείτε!!!


Όπως σε όλα τα παραμύθια και τους θρύλους για να ενεργοποιηθεί η μαγεία χρειάζεται να ειπωθούν πρώτα τα ¨μαγικά λόγια¨.Στην μαγεία της ευγνωμοσύνης μια είναι η μαγική λέξη…η λέξη

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ».

Είναι συγκλονιστικό το τι δύναμη μπορεί να κρύβει μια απλή λέξη..


Για να ζήσετε με ¨οδηγό¨ σας την ευγνωμοσύνη, για να βιώσετε την εμπειρία της μαγείας, η λέξη ¨ευχαριστώ¨ πρέπει να βρίσκεται πάντα στα χείλη σας, μα πάνω από όλα στην καρδιά σας!!!

Όσο περισσότερο σκέφτεστε και αρθρώνετε συνειδητά την λέξη ¨ευχαριστώ¨, τόσο μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη θα αισθάνεστε.. Και κατά συνέπεια όσο μεγαλύτερη είναι η ευγνωμοσύνη που βιώνετε συνειδητά με το μυαλό και την καρδιά σας, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η αφθονία που θα λαμβάνετε!!!
Αυτό που επιταχύνει τη λειτουργία της μαγείας στη ζωή σας, είναι αυτή καθ’ αυτή η δύναμη του συναισθήματος.. Το συναίσθημα της ευγνωμοσύνης δηλαδή. Όσο πιο γνήσιο είναι το συναίσθημα, όσο πιο γνήσια ευγνώμονες είστε, τόσο πιο γρήγορα θα έρθει η αλλαγή στη ζωή σας.

Εφαρμόζοντας την ευγνωμοσύνη στη ζωή σας θα αλλάξετε εκ βάθρων όλες τις προβληματικές καταστάσεις που αντιμετωπίζετε σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Απαιτείται ελάχιστη εξάσκηση για να την ενσωματώσετε στη καθημερινή σας ζωή και η αλλαγή που θα βιώσετε θα είναι τουλάχιστον θεαματική. Όλα σας τα όνειρα μπορούν να πάρουν σάρκα και οστά. Μην αφήνετε τη γνώση να γλυστρίσει μέσα από τα χέρια σας.


Πρόκειται για μια κυριολεκτικά μεταβαπτιστική γνώση, η οποία υπόσχεται να αλλάξει τα πάντα χωρίς ιδιαίτερο κόπο..

Εσείς πόσο ευγνώμονες νιώθετε σήμερα;;;

 Συντάκτρια: Ανθή Χαρέα. Επιμέλεια Αφύπνιση συνείδησης
Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/10/blog-post_8839.html#ixzz2iHo96GYN

Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Έχεις 2 επιλογές! Μια αληθινή ιστορία ανθρωπιάς!!!!

Καλησπέρα σας. 
Πριν λίγο, πήρα αυτή την ιστορία σε μήνυμα από ένα φίλο (και τον ευχαριστώ πολύ)και σκέφθηκα πως αν την διαβάσετε απόψε, θα έχετε ένα πολύ ενδιαφέρον  βράδυ, αναλογιζόμενοι αν κι εσείς έχετε κάνει κάτι παρόμοιο ή πως μπορείτε να το κάνετε.
Σκορπίστε χαμόγελα και πράξεις  ανθρωπιάς, σε εσάς δεν κοστίζουν τίποτα, ενώ αξίζουν πολλά για αυτούς που θα τα λάβουν...και όχι δεν είμαι αιθεροβάμων, συνεχίζω να πιστεύω στους ανθρώπους και στις δυνατότητες τους, για την δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας.Τι θα έκανες εσύ; Θα διάλεγες, σίγουρα..
Μην κοιτάξεις για κάτι αστείο σ' αυτό το κείμενο, δεν υπάρχει, μα διάβασέ το.
Η ερώτηση είναι: Θα έκανες την ίδια επιλογή ;

Σε ένα δείπνο, για φιλανθρωπικό σκοπό, ενός σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, ο πατέρας ενός αυτιστικού παιδιού διηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που δεν θα την ξεχάσει κανείς απο όσους την άκουσαν εκείνη τη μέρα.

Μετά την τελετή, έκανε μια ερώτηση.
"Όταν η φύση δεν παρεμποδίζεται απο εξωτερικές επιρροές, όλα γίνονται τέλεια.
Ακόμα ο γιος μου, ο Shay, δεν μπορεί να μάθει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Δεν μπορεί να καταλάβει τα πράγματα όπως τα άλλα παιδιά. Πού είναι η φυσική τάξη των πραγμάτων στο γιο μου;"

Όλοι στην αίθουσα αναρωτιόνταν σιωπηλά και γεμάτοι απορία.
Ο πατέρας συνέχισε.

"Όταν ένα παιδί σαν τον Shay που είναι πνευματικά ανάπηρο, έρχεται στη ζωή, η ευκαιρία να καταλάβεις την αληθινή ανθρώπινη φύση είναι, το πώς οι υπόλοιποι άνθρωποι θα συμπεριφερθούν σ' αυτό το παιδί."
Και αφηγήθηκε την παρακάτω ιστορία, που θα σας παρακαλέσω θερμά να διαβάσετε μέχρι το τέλος της..

Ο Shay κι εγώ, περάσαμε έξω απο ένα πάρκο, όπου κάποια αγόρια που γνώριζαν τον Shay, έπαιζαν μπέιζμπολ.
Ο Shay με ρώτησε, "μπαμπά, νομίζεις ότι θα μ' αφήσουν να παίξω μαζί τους;"
Εγώ ήξερα ότι τα περισσότερα αγόρια, δεν θα ήθελαν κάποιον σαν τον Shay στην ομάδα τους.
Μα ήξερα, και καταλάβαινα σαν πατέρας, ότι αν του δινόταν η ευκαιρία να παίξει, θα του έδινε πολύ μεγάλη χαρά και επίσης ένα αναγκαίο αίσθημα ένταξης, μαζί με κάποια εμπιστοσύνη που θα γινόταν αποδεκτός από τα άλλα παιδιά, παρά την αναπηρία του.
Πλησίασα λοιπόν ένα απο τα παιδιά, και το ρώτησα χωρίς βέβαια να περιμένω και πολλά, αν ο Shay θα μπορούσε να παίξει μαζί τους.
Το αγόρι κοίταξε γύρω του σαν να ζητούσε κάποια υποστήριξη, μα στο τέλος απάντησε, "χάνουμε έξι γύρους, και το παιχνίδι είναι στον όγδοο γύρο. Γιατί όχι, μπορεί να παίξει στην δική μας ομάδα, και θα προσπαθήσουμε να τον βάλουμε να παίξει στον επόμενο γύρο, να αποκρούσει τις βολές αν το θέλει.
Ο Shay πήγε με δυσκολία μέχρι τον πάγκο της ομάδας, για να φορέσει την μπλούζα της ομάδος. Τον παρακολουθούσα με μάτια δακρυσμένα και μια θέρμη στην καρδιά μου.
Τα αγόρια της ομάδας, είδαν την χαρά μου, που τον αποδέχτηκαν στην ομάδα τους.

Στο τέλος του όγδοου γύρου, η ομάδα του Shay νικούσε μερικούς πόντους, αλά ήταν ακόμη πίσω τρείς πόντους για να κερδίσουν τον γύρο.
Στην αρχή του ένατου γύρου, ο Shay έβαλε το γάντι και έπαιξε δεξιά στο γήπεδο.
Αν και οι μπαλιές δεν ήρθαν προς την κατεύθυνσή του, έδειχνε ενθουσιασμένος, δείχνοντας την χαρά του, και μόνο που βρισκόταν εκεί, χτυπώντας όλο χαρά τα χεράκια του.
Το χαμόγελό του ήταν απο το ένα αυτί στο άλλο, όταν με κοίταζε που τον χαιρετούσα απο την εξέδρα.

Προς το τέλος του ένατου γύρου, η ομάδα του Shay πήρε κι άλλους πόντους.
Με δύο παίκτες έξω, και τρείς έξω απο την βάση, οι πιθανότητες να κερδίσει γύρους, ήταν κοντά στην βάση, και ο Shay καθορίστηκε σαν ο επόμενος για να αποκρούσει τις βολές.

Σ' αυτό το κρίσιμο σημείο, αναρωτήθηκα αν θα αφήσουν τον Shay να δοκιμάσει να αποκρούσει, και να χάσουν τις πιθανότητες να κερδίσουν το παιχνίδι.
Για μεγάλη μου έκπληξη, ..τον άφησαν!

Όλοι γνωρίζανε ότι ήταν αδύνατον να χτυπήσει ο Shay την μπάλα, τη στιγμή που δεν ξέρει καν, πώς να κρατήσει κατάλληλα το ρόπαλο, πόσο μάλλον να στοχεύσει την μπάλα.
Εντούτοις, ο Shay πήρε θέση.
Ο αντίπαλος παίχτης, που πετάει την μπάλα, αναγνώρισε ότι η ομάδα του Shay έβαλε την νίκη του παιχνιδιού σε δεύτερη μοίρα, για να δώσουν την ευκαιρία στο παιδί αυτό, να χαρεί αυτήν τη στιγμή, γι αυτό και ήρθε πιο κοντά, προσπαθώντας να τον βοηθήσει να τα καταφέρει ρίχνοντας την μπάλα απαλά στον Shay.

Στην πρώτη προσπάθεια, ο Shay κούνησε αδέξια το ρόπαλο και αστόχησε.
Ο αντίπαλος παίκτης, ήρθε ακόμη πιο κοντά του λίγα βήματα, για να του πετάξει ακόμη πιο απαλά την μπάλα. Ο Shay κούνησε πάλι αδέξια το ρόπαλο, μα αυτή τη φορά βρήκε τυχαία την μπάλα, στέλνοντάς την πολύ κοντά, και μάλιστα σε έναν αντίπαλο.

Το παιχνίδι τώρα, κανονικά θα είχε τελειώσει.
Ο αντίπαλος όμως, σήκωσε την μπάλα, και, ενώ θα μπορούσε να την πετάξει στην πρώτη βάση, βγάζοντας τον Shay έξω απο το παιχνίδι, πέταξε επίτηδες την μπάλα πολύ ψηλά, πάνω απο το κεφάλι του συμπαίκτη του, και μακρυά κι απο τους άλλους συμπαίκτες του.

Όλοι στις εξέδρες, και απο τις δύο ομάδες, άρχισαν να φωνάζουν, "Shay τρέξε στην πρώτη βάση, τρέξε, τρέξε..."
Ποτέ στη ζωή του ο Shay δεν έτρεξε τόσο μακρυά, μα έφτασε στην πρώτη βάση γεμάτος ενθουσιασμό και με ορθάνοιχτα απο χαρά μάτια, κοιτώντας γύρω του απορημένα και σαστισμένα, να καταλάβει τι άλλο πρέπει τώρα να κάνει...


Η εξέδρα συνέχισε τότε, "Shay, τρέξε στη δεύτερη βάση, Shay τρέξε..τρέξε.."
Με την ανάσα κομμένη και άτσαλα, έτρεξε προς τη δεύτερη βάση. Μέχρι όμως να φτάσει ο Shay στη δεύτερη βάση, ο δεξιός αντίπαλος είχε ήδη πιάσει την μπάλα.
Ήταν ο μικρότερος της αντίπαλης ομάδας, και είχε πλέον όλη την ευκαιρία, να γίνει ο ήρωας της ομάδας του.
Θα μπορούσε να πετάξει την μπάλα στον συμπαίκτη της δεύτερης βάσης, όπου θα έβγαζε έξω τον Shay, μα κατάλαβε τις προθέσεις του συμπαίκτη του που έριχνε τις βολές, και την έριξε ψηλά, πρός τον συμπαίκτη της τρίτης βάσης.

Ο Shay έτρεξε πρός την τρίτη βάση σαν ξετρελαμένος, καθώς οι παίκτες της ομάδας του
έτρεξαν κι εκείνοι προς τη βάση.
Όλοι φωνάζαμε, "Shay, Shay, Shay!!!"

Ο Shay έφτασε στην τρίτη βάση, αλά με την κρυφή βοήθεια του αντίπαλου παίχτη της τρίτης βάσης, ο οποίος σταμάτησε να τρέχει να προλάβει την μπάλα, για να δείξει στον Shay την σωστή κατεύθυνση, το πού ήταν η τρίτη βάση, λέγοντάς του "απο δώ, απο δώ Shay.."
Καθώς ο Shay πέρασε απο την τρίτη, τα αγόρια και των δύο ομάδων και οι θεατές στις εξέδρες, ξεσηκώθηκαν φωνάζοντας "Shay, τρέξε στη βάση ένα τώρα, τρέξε στη βάση ένα.."
Ο Shay έφτασε στη βάση, πάτησε στον βατήρα, κερδίζοντας το παιχνίδι, και όλοι τον ζητωκραύγασαν σαν τον ήρωα, που βοήθησε να νικήσει η ομάδα.

Εκείνη την ημέρα, συνέχισε με δάκρυα ο πατέρας, τα αγόρια και απο τις δύο ομάδες, και ο κόσμος στις εξέδρες, βοήθησαν να φέρουν ένα κομμάτι αληθινής αγάπης και ανθρωπιάς σ' αυτόν τον κόσμο, να δώσουν χαρά σε μια ψυχούλα, που τόσο την λαχταρούσε και που τόσο την είχε ανάγκη.

Ο Shay δεν τα κατάφερε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, πέθανε εκείνο τον χειμώνα, χωρίς όμως να ξεχάσει ποτέ, πώς ήταν ο "ήρωας" που με έκανε τόσο χαρούμενο εκείνη την ημέρα, και την χαρά που έδωσε στην μητέρα του, και που με δάκρυα αγκάλιασε τον μικρό της ήρωα σαν πήγαμε σπίτι.


Και τώρα, ..κυρίες, ...κύριοι, ...ο επίλογος..

Υπάρχουν χιλιάδες ανέκδοτα που στέλνονται δια μέσου internet, χωρίς δεύτερη σκέψη.
Μα όταν πρόκειται για ιστορίες που έχουν να κάνουν με επιλογές ζωής, οι άνθρωποι διστάζουν.
Το ακατέργαστο, το χυδαίο, και συχνά άσεμνο, περνάει ελεύθερα μέσω του κυβερνοχώρου, αλλά η δημόσια συζήτηση για την ευπρέπεια, πάρα πολύ συχνά καταστέλλεται, ακόμη και στα σχολεία η και τους εργασιακούς χώρους μας.

Εάν σκέφτεσαι να προωθήσεις αυτό το κείμενο, πιθανότατα θα κάνεις ίσως επιλογή, στα άτομα στα οποία θα το στείλεις.
Θεωρώ προσωπικά πως ανήκω στα άτομα, που πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά.
Όλοι έχουμε χιλιάδες ευκαιρίες στην καθημερινή μας ζωή, να καταλάβουμε την φυσική τάξη των πραγμάτων.
Τόσες πολλές, φαινομενικά τετριμμένες αλληλεπιδράσεις μεταξύ δύο ανθρώπων, μας δίνουν μια επιλογή:
Περνάμε κατά μήκος ενός μικρού σπινθήρα αγάπης και ανθρωπιάς;
ή παραβλέπουμε κάθε ευκαιρία, αφήνοντας αυτόν τον κόσμο ακόμη πιό κρύο;

Ένας σοφός είπε κάποτε, "κάθε κοινωνία κρίνεται, από το πώς μεταχειρίζεται τους πιό αδύναμους ανάμεσά της"

Τώρα έχεις δύο επιλογές για το κείμενο που διάβασες..
Διαγραφή, δηλαδή δεν του δίνεις σημασία, ή..
Προώθηση, δηλαδή, αναδημοσίευσέ το...

Να έχεις μια χαρούμενη ημέρα, να έχεις μια "Shay day!"
Κάνε το σωστό, προώθησέ το, δώσε μια ακόμη μικρή ελπίδα στο να καλυτερέψει ο κόσμος μας, να γίνει πιο ανθρώπινος, πιο συμπονετικός, πιο αγνός..


...και, χαμογέλα!!! ...μας παρακολουθούν παιδιά.

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2013

Decoupage για το Δελφινάκι! ..και Quote of the day challange,

Καλησπέρα στη blogoγειτονιά μας.
Το αγαπημένο Δελφινάκι είχε προκηρύξει καλοκαιρινό διαγωνισμό με θέμα τους αξιαγάπητους φίλους μας, τα δελφίνια.Πέρασα και καμάρωσα τις δημιουργίες σας και όλη τη διαδικασία του διαγωνισμού, χωρίς να αφήσω σχόλιο όμως.
Για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσα να συμμετέχω, όμως αργότερα έφτιαξα κάτι μικρό, με το θέμα.  
  Ελπίζω να αρέσει στο Δελφινάκι, γιατί αν και έχουμε φθινόπωρο, θα της θυμίσει καλοκαιράκι.
..et voila!

Καμβάς με εκτύπωση δική μου και κρακελέ (αποτυχία) ενός συστατικού (σπρέι)..και βέβαια, 
αληθινά κοχύλια και αστερίες


...και στη συνέχεια:  Quote of the day challange, 

...αφιερωμένο στις κόρες μου.

Καλό βράδυ και φιλιά σε όλες σας.


Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου 2013

Quote of the day challange! ...και άλλα.

Καλημέρα σας, μια βροχερή μέρα.
Δεν ξέρω σε εσάς φίλοι μου, αλλά σε μένα προκαλεί μελαγχολία η βροχή, τουλάχιστον τις πρώτες μέρες, μέχρι να συνηθίσω. 
Έχω καταλήξει λοιπόν, ότι  το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για ενδοσκόπηση, μιας και μένεις περισσότερο χρόνο μέσα στο σπίτι.
Κάποιες φορές, είναι πολύ καλό και εποικοδομητικό να κάνεις παρέα με τον εαυτό σου,διαβάζοντας.
Το παρακάτω κείμενο λοιπόν, είναι ένα απόσπασμα που εκτίμησα ιδιαίτερα και μου αρέσει να το διαβάζω συχνά (το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει  :) 

Απόσπασμα από το βιβλίο της Cherie Carter-Scott, "Ten Rules for Being Human".

1. Θα λάβεις ένα σώμα. Μπορεί να σου αρέσει ή να το μισείς, αλλά είναι δικό σου να το κρατήσεις για όλη την περίοδο της ζωής σου.

2. Θα πάρεις μαθήματα. Είσαι γραμμένος σε ένα υποχρεωτικό και πλήρους φοίτησης ανεπίσημο σχολείο που ονομάζεται "ζωή".

3. Δεν υπάρχουν λάθη, μόνο μαθήματα. Η προσωπική ανάπτυξη είναι μια διαδικασία δοκιμών, λαθών και πειραματισμών. Τα «αποτυχημένα» πειράματα είναι μέρος της διαδικασίας τόσο όσο είναι και τα πειράματα που τελικά «πέτυχαν».

4. Τα μαθήματα επαναλαμβάνονται μέχρι να τα μάθεις. Ένα μάθημα θα σου παρουσιαστεί με διάφορες μορφές, μέχρι να το μάθεις. Όταν θα το έχεις μάθει, μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο.

5. Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ. Δεν υπάρχει καμία περίοδος της ζωής σου που δεν περιλαμβάνει μαθήματα. Αν είσαι ζωντανός, αυτό σημαίνει ότι εξακολουθούν να υπάρχουν μαθήματα.

6. Το "εκεί" δεν είναι καλύτερο μέρος από το "εδώ". Όταν το "εκεί" έχει γίνει "εδώ", απλά θα αποκτήσεις ένα άλλο "εκε" που θα μοιάζει πάλι καλύτερο από το "εδώ".

7. Οι άλλοι άνθρωποι είναι απλώς καθρέφτες σου. Δε μπορείς να αγαπήσεις ή να μισήσεις κάτι σχετικά με ένα άλλο πρόσωπο εκτός και αν αντανακλά κάτι που αγαπάς ή μισείς στον εαυτό σου.

8. Το τι θα κάνεις την ζωή σου, εξαρτάται από εσένα. Έχεις όλα τα εργαλεία και τους πόρους που χρειάζεσαι. Τι τι θα κάνεις με αυτά εξαρτάται από εσένα. Η επιλογή είναι δική σου.

9. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σου. Οι απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής βρίσκονται μέσα σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να παρατηρήσεις, να ακούσεις και να εμπιστευτείς.


10. Θα τα ξεχάσεις όλα αυτά.Πηγή: enallaktikidrasi.com

Quote of the day challange! 
...επειδή το γέλιο δεν πρέπει να λείπει από  καμιά μέρα και κανένα πρόσωπο !

Ευχαριστώ πολύ που περνάτε και αφήνετε τα σχόλια σας.Κάποιες φορές μπορεί να μη προλαβαίνω να απαντώ άμεσα, αλλά από δω και  πέρα, θα προσπαθήσω  να το κάνω άμεσα.
Τα φιλιά μου, σε όλες σας.

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013

Αν - R. Kipling...πολλά Αν!!!

Αν - R. Kipling

 Αν μπορείς στην πλάση τούτη να περιφρονείς τα πλούτη κι αν οι έπαινοι των γύρω δεν σου παίρνουν το μυαλό,

αν μπορείς στην τρικυμία να κρατήσεις ψυχραιμία, κι αν μπορείς και στους εχθρούς σου να σκορπίσεις το καλό,

αν μπορείς με μιας να παίξεις κάθε τι που ’χεις κερδίσει, στην καταστροφή ν’ αντέξεις και να δώσεις κάποια λύση,

αν μπορείς να υποτάξεις πνεύμα, σώμα και καρδιά, αν μπορείς όταν σε βρίζουν να μην βγάζεις τσιμουδιά,

αν μπορείς στην καταιγίδα να μη χάνεις την ελπίδα, κι αν μπορείς να συγχωρήσεις όταν σ’ έχουν αδικήσει,

αν μπορέσεις τ' όνειρό σου να μη γίνει ο όλεθρός σου, κι αν μπορέσεις ν’ αγαπήσεις όσους σ’ έχουνε μισήσει,

αν μπορείς να είσαι ο ίδιος στην χαρά και στην οδύνη, αν η πίστη στην ψυχή σου μπρος σε τίποτα δεν σβήνει,

αν μιλώντας με τα πλήθη τη συνείδηση δεν χάνεις, αν μπορέσεις να χωνέψεις πως μια μέρα θα πεθάνεις,

αν ποτέ δεν σε μεθύσει του θριάμβου το κρασί, αν στα ψέματα των άλλων δεν λες ψέματα κι εσύ,

αν μπορείς να μη θυμώνεις, αλλά μήτε και να κλαις όταν άδικα σου λένε πως εσύ μονάχα φταις.

Αν μπορείς με ηρεμία δίχως νεύρα ή δυσφορία και τα ίδια σου τα λόγια να τ’ ακούς παραλλαγμένα,

αν μπορείς κάθε λεπτό σου να ’ναι μια δημιουργία και ποτέ σου να μην μένεις με τα χέρια σταυρωμένα.

Αν οι φίλοι σου κι οι εχθροί σου δεν μπορούν να σε πληγώσουν, αν οι σχέσεις με μεγάλους τα μυαλά δεν σου σηκώνουν

αν τους πάντες λογαριάζεις μα… κανένα χωριστά, αν μπορέσεις να φυλάξεις και τα ξένα μυστικά…

Έ! Παιδί μου τότε… Θα μπορέσεις ν’ απολαύσεις όπως πρέπει τη ζωή σου… Θα ’σαι Άνθρωπος σπουδαίος κι όλη η γη θα ’ναι δική σου!Τόσα ΑΝ!!!! Ποια ακολουθούμε, πόσα σκεφτόμαστε να τα πράξουμε και πόσα δεν περνούν καν από το μυαλό μας!Ειναι από τα αγαπημένα ποιήματα, που χρειάζεται κάποιες φορές να ξαναδιαβάζεις για να σου κρατούν το χέρι,  στη πορεία σου.Καλό σας βράδυ.

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2013

Καλώς ήλθες Φθινόπωρο με διακοσμητικέςς κατασκευές.

Φθινόπωρο, μια εποχή που δεν αγαπώ ιδιαίτερα.
Αρχίζει να μας μαζεύει μέσα, ενώ νυχτώνει νωρίς.
 Θα μου πεις ευκαιρία για δημιουργίες και δεν θα έχεις άδικο.
Το φθινόπωρο αρχίζει να σε βάζει στην εποχή του χουχουλιάσματος,
Τέρμα η ηλιοφάνεια και η θάλασσα, τα κεφάλια μέσα.
Παρ΄όλα αυτά και μετά την μεγάλη αγάπη τη θάλασσα και τα χρώματα της, οφείλω να πω πως αγαπώ και τα χρώματα του φθινοπώρου, τόσο γήινα.
Πιο κάτω θα σας δείξω 2 κατασκευές φθινοπωρινές, τις οποίες  σκοπεύω και να υλοποιήσω και προέρχονται από το Pinterest ίσως η κατασκευές να κάνουν να περάσουν πιο όμορφα τα απογεύματα του φθινοπώρου.Φιλιά σε όλες σας.
Πηγή:http://www.pinterest.com/source/trendytree.com/Πηγή:etsy.com

Νομίζω ότι για όλες σας θα είναι εύκολες αυτές οικατασκευές, αφού δημιουργείτε αριστοτεχνήματα, οπότε τι συμβουλές να δώσω?Μόνο για τα κορίτσια που μένουν σε πόλεις, ίσως λέω ίσως, μια  βόλτα σε εξοχή για να μαζέψουν πλατανόφυλλα, θα ήταν μια χαρά.

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

«Σκέψεις και διαλογισμοί» Χαλίλ Γκιμπράν.-" Η Ψυχή μου, μου μίλησε."

Η Ψυχή μου, μου μίλησε.
Η ψυχή  μου, μου μίλησε και  μου δίδαξε ν ΄αγαπώ εκείνους που οι άνθρωποι μισούν και να είμαι φίλος με εκείνους που οι άνθρωποι περιφρονούν.
Η ψυχή μου, μου φανέρωσε ότι  η αγάπη εκδηλώνεται όχι μονάχα στο πρόσωπο που αγαπά αλλά και στο πρόσωπο που αγαπιέται.
Πριν η ψυχή μου, μου μιλήσει, η αγάπη ήταν στη καρδιά μου σαν μια λεπτή κλωστή πιασμένη από δυο πασσάλους.
Αλλά τώρα που η αγάπη είναι ένας φωτεινός κύκλος που η αρχή του είναι το τέλος του, και το τέλος του η αρχή του. Περιβάλλει καθέτι που υπάρχει και απλώνεται σιγά    σιγά για να αγκαλιάσει όλα  όσα θα υπάρξουν.
Η ψυχή μου με συμβουλεύει και μ΄ έμαθε να διακρίνω την κρυμμένη ομορφιά του δέρματος, του παραστήματος και του χρώματος. Με δίδαξε να στοχάζομαι εκείνο που οι άνθρωποι ονομάζουν άσχημο μέχρι ν΄ ανακαλύψω την αληθινή γοητεία κι ομορφιά.
Πριν η ψυχή μου με διδάξει, έβλεπα την ομορφιά σαν ένα τρεμάμενο πυρσό ανάμεσα σε στήλες καπνού. Τώρα που ο καπνός έχει διαλυθεί, δε βλέπω τίποτα άλλο από τη φλόγα.


«Σκέψεις και διαλογισμοί» Χαλίλ Γκιμπράν.