Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

Quote of the day challange!!!

Quote of the day challange.25/07/2013
Νομίζω ότι δε χρειάζονται περισσότερα λόγια.
Μια μεγάλη αλήθεια:"Κάνε όλα τα πράγματα με αγάπη"...και να μην εισπράξεις οτιδήποτε, που ίσως περίμενες, νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και έτσι μπορείς να συνεχίζεις...με αγάπη.
Φιλιά στη blogoγειτονίτσα μας

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

6 όμορφες σκέψεις για δύσκολους καιρούς…

..επειδή οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοι, τα παρακάτω κείμενο είναι για όλους μας.
Φιλιά στη Blogoγειτονιά μας.

Οι δυσκολίες μερικές φορές κάνουν τους ανθρώπους να ανακαλύπτουν μια άγνωστη πλευρά τους. Μια εσωτερική δύναμη που δεν πίστευαν ποτέ ότι διαθέτουν. Τα προβλήματα και οι αντιξοότητες συχνά αποδεικνύονται ευλογία καθώς μπορεί να οδηγήσουν σε ένα βαθύτερο εσωτερικό ταξίδι με προορισμό την ολοκλήρωση, την ευτυχία και μια ζωή γεμάτη νόημα.

Σε αυτή την διαδρομή προς την αυτοβελτίωση καλό είναι μην προσμετράμε αυτά που έχουμε, αλλά αυτό που είμαστε. Και μαζί με αυτή την επίγνωση τις όμορφες σκέψεις του Noah Benshea. Πρόκειται για έναν ποιητή-φιλόσοφο και συγγραφέα του βιβλίου «The Journey to Greatness and How to Get There». Έχει κερδίσει το Pulitzer ενώ αποφθέγματα και σκέψεις του έχουν αποτυπωθεί σε 30 εκατομμύρια φλιτζάνια των Starbucks.


1.Το να έχεις λίγα δεν σημαίνει ότι είσαι λίγος. Έχω λίγα δεν σημαίνει ότι είμαι λίγος, και έχω πολλά δεν σημαίνει ότι είμαι σημαντικός. Μην συγχέεις το τι έχεις με το τι είσαι. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα.

2.Μην φοβάσαι τους φόβους σου. Αύξησε την πίστη σου πως θα πετύχεις ό,τι ονειρεύεσαι και όχι τους φόβους σου ότι αυτά που θες δεν θα συμβούν ποτέ. Κουράγιο δεν σημαίνει απουσία του φόβου, είναι απλά ένας τρόπος αντιμετώπισής του.

3.Αγκάλιασε το μέλλον. Αν χάνεις τον χρόνο σου κολλημένος στο παρελθόν, δεν μπορείς να ασχοληθείς με το μέλλον. Μην αφήνεις το χθες να καταστρέφει το σήμερα και το αύριο. Ότι έγινε, έγινε.

4.Μίλα στο παιδί μέσα σου. Φέρσου στον εαυτό σου όπως θα φερόσουν σε ένα παιδί. Μην είσαι σκληρός μαζί του. Η γλώσσα της αγάπης φέρνει καλύτερα αποτελέσματα.

5.Κάνε αυτό που ξέρεις καλύτερα κάθε φορά.  Aλλά μην ξεχνάς πως το να αποσύρεσαι όταν χρειάζεται δεν σημαίνει ότι τα παρατάς

6.Άλλο «χάνω», άλλο έχω χαθεί… Ακόμα κι αν νιώσεις πως οι δυσκολίες ήταν μεγάλες και βγήκες χαμένος σε κάποια παιχνίδια της ζωής δεν σημαίνει ότι έχεις χάσει το δρόμο σου.

από: MoodHackers Team


  

Κυριακή, 21 Ιουλίου 2013

Η Ικαρία μας δίνει μαθήματα για μακροζωία με ποιότητα.

Καλησπέρα και καλή βδομάδα σε όλους μας.
Σερφάροντας στο διαδίκτυο, έχω πέσει πολλές φορές, πάνω σε έρευνες για την μακροζωία των κατοίκων της Ικαρίας, το παρακάτω άρθρο όμως είναι αυτό που περιλαμβάνει τις περισσότερες πληροφορίες και πραγματικά δεν είναι δύσκολο, να τις ακολουθήσει κάποιος που ενδιαφέρεται για μια ποιοτικότερη  ζωή... η δική μου άποψη.
Το άρθρο στη διάθεση σας και τα σχόλια δικά σας, τα οποία χαίρομαι, κάθε φορά που διαβάζω.

Ζήσε φυσικά δραστήρια, διατήρησε αισιόδοξη στάση ζωής, τρώγε με σύνεση και διατήρησε δεσμούς με την κοινωνική σου ομάδα είναι το απόφθεγμα της καλής γήρανσης των κατοίκων της Ικαρίας, που αποτελεί και το κεντρικό θέμα της 10ης Πανελλήνιας Επιστημονικής Συνάντησης (11-14 Ιουλίου), που θα πραγματοποιηθεί στην Ικαρία.
Η εκδήλωση με θέμα «Στοχεύοντας στη μακροζωία: από την πρόληψη στη θεραπεία», που διοργανώνεται από την Α’ Καρδιολογική Κλινική και το Ομώνυμο Εργαστήριο της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο Αθηνών έχει ως επίκεντρο το «φαινόμενο της Ικαρίας», δηλαδή το ασυνήθιστα υψηλό επίπεδο μακροβιότητας των κατοίκων του νησιού.
Πριν από τέσσερα χρόνια επιστημονικά δεδομένα έδειξαν ότι η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία, τη Λόμα Λίντα του Μεξικό, την Νικόγια στην Κόστα Ρίκα και την Οκινάβα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων. Όπως μάλιστα δείχνουν τα δημογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο με παράλληλη διατήρηση καλής ποιότητας ζωής.
Στις παραπάνω περιοχές, που ονομάστηκαν «Μπλέ Ζώνες», οι κάτοικοι τους διακρίνονται για την  καλή τους φυσική δραστηριότητα, τα χαμηλά ποσοστά κατάθλιψης και άνοιας και την καλή πνευματική τους εγρήγορση.
Η επιδημιολογική παρατήρηση αυτών των πληθυσμών έδειξε ότι μοιράζονται κάποια κοινά χαρακτηριστικά, τα οποία είναι:
 • η καθημερινή φυσική δραστηριότητα,
 • η αισιόδοξη σκέψη για τη ζωή,
 •  έλλειψη άγχους,
 • κατανάλωση μέτριων μερίδων φαγητού με προϊόντα φυτικής προέλευσης,
 • μέτρια κατανάλωση αλκοόλ,
 • ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς,
 • συντροφικότητα και
 • διατήρηση σχέσεων με ένα κοινωνικό περίγυρο ανθρώπων ίδιας άποψης ζωής.
Η   καθημερινή συναναστροφή τόσο με ανθρώπους της ηλικίας τους στα καφενεία και η αίσθηση συμπαράστασης και βοήθειας από τα νεότερα μέλη της οικογένειας τους, είναι ένα σύνηθες εύρημα στη ζωή των ηλικιωμένων Ικαριωτών.
Το «φαινόμενο της Ικαρίας»
Το «φαινόμενο της Ικαρίας» έχει τραβήξει το επιστημονικό ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων ειδικών και σήμερα η μελέτη «Ικαρία» αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιδημιολογικές σειρές ηλικιωμένων στον ευρωπαϊκό χώρο.
Η μελέτη των κλινικών δεδομένων και της αλληλεπίδρασης γενετικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων που σχετίζονται με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, στόχο έχει να δώσει απαντήσεις και για την εμφάνιση νόσων που σχετίζονται με το γήρας, όπως ο καρκίνος και η αθηροσκλήρυνση των οποίων η πρώιμη εκδήλωση τους οδηγεί στην αυξημένη πρώιμη νοσηρότητα και θνησιμότητα των πληθυσμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις των επιστημόνων αποδεικνύουν ότι ο τρόπος ζωής των κατοίκων της Ικαρίας δρα προστατευτικά στην εμφάνιση καρδιαγγειακών και νεοπλασματικών νοσημάτων. Φαίνεται ότι η μακροχρόνια κατανάλωση Μεσογειακού τύπου διατροφής σε συνδυασμό με την ορεσίβια ζωή και την χαλιναγώγηση του στρες έχουν σημαντικό ρόλο, χωρίς όμως οι ακριβείς μηχανισμοί να έχουν διευκρινιστεί.

Τα πρώτα αποτελέσματα της μελέτης που διεξήχθη από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 και συμπεριέλαβε 673 ηλικιωμένα άτομα (μέσης ηλικίας 75 ±6.5, εκ των οποίων το 49% ήταν άνδρες) και 657 νεότερα (μέσης ηλικίας 54±7, 46% άνδρες) μόνιμους κατοίκους της νήσου, δείχνουν τα εξής:

 • Καπνιστές είναι το 17% στους ηλικιωμένους και το 42% στους μεσήλικες, ενώ από αρτηριακή υπέρταση πάσχει το 65% των ηλικιωμένων και το 29% των μεσηλίκων, από  σακχαρώδη διαβήτη το 23% των ηλικιωμένων και το 13% των μεσηλίκων και ιστορικό καρδιαγγειακής νόσου καταγράφηκε στο 21% των ηλικιωμένων και 4 των μεσηλίκων. Όσο αφορά την υπερλιπιδαιμία αυτή παρατηρήθηκε στο 42% των ηλικιωμένων και στο 40% των μεσηλίκων, ενώ τα ηλικιωμένα άτομα είχαν μεγαλύτερο επιπολασμό μεταβολικού συνδρόμου (58% έναντι 45% στους νεότερους).
 • Αυτό όμως που φαίνεται να διακρίνει τους ηλικιωμένους κατοίκους της Ικαρίας είναι ο τύπος της δίαιτας που περιλαμβάνει συχνότερα ψάρι, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τσάι βουνού και κατανάλωση ελληνικού καφέ σε καθημερινή βάση απ’ ότι στους νεότερους. Η υιοθέτηση πιο υγιεινής διατροφής ήταν πιο συχνή στους ηλικιωμένους της Ικαρίας  (68% στους υπερήλικες άνδρες  άνω των 80 ετών, και 64% στις υπερήλικες γυναίκες) σε σύγκριση με ανάλογης ηλικίας άτομα από τη μελέτη ΑΤΤΙΚΗ  (αστικής ημιαστικής περιοχής) και από άλλες μελέτες νησιωτικών πληθυσμών της Μεσογείου. Επίσης τα ηλικιωμένα άτομα συνηθίζουν τη μεσημεριανή ανάπαυση (ποσοστό 75%) συχνότερα από τους νεότερους, ενώ εμφανίζουν και χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης.
 • Η καθημερινή χρήση ελαιολάδου φαίνεται να έχει ακόμα και στους ηλικιωμένους ευεργετική επίδραση στη σεξουαλική τους ζωή με καλύτερα ποσοστά ικανοποίησης από την ερωτική τους δραστηριότητα. Συγκεκριμένα σε πληθυσμό 284 ηλικιωμένων ανδρών που συμπλήρωσαν το ειδικό ερωτηματολόγιο ερωτικής δραστηριότητας (65-99 ετών), το 60% ανέφερε τουλάχιστον μέτρια αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης και το 50% ανέφερε ολοκλήρωση της συνεύρεσης.
 • Η μέτρια κατανάλωση (1-2 φλιτζάνια) καφέ την ημέρα (σε ισοδύναμα καφεΐνης ελληνικού καφέ) σχετίζεται επίσης με καλύτερη αγγειακή διατασιμότητα, ενώ η μεγαλύτερη κατανάλωσης καφεΐνης δεν φαίνεται να βελτιώνει περαιτέρω την αγγειακή ηλικία και την λειτουργία του ενδοθηλίου, που αποτελεί και τον πιο ισχυρό ενδοκρινή αδένα του οργανισμού μας.
 • Τα ποσοστά κατάθλιψης ήταν από τα χαμηλότερα σε σύγκριση με άλλους πληθυσμούς ηλικιωμένων (μελέτη ΑΤΤΙΚΗ), αλλά ακόμα και αύξηση κατά 1 μονάδα στο σκορ της κλίμακας γηριατρικής κατάθλιψης  (0-15) φαίνεται να οδηγεί σε 12% μεγαλύτερη πιθανότητα παρουσίας επιπλέον παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου που σχετίζεται με την παρουσία μεταβολικού συνδρόμου. Συμπτωματολογία σοβαρής κατάθλιψης φαίνεται να καταγράφεται σε ποσοστό 4% των ηλικιωμένων ανδρών και 9% των ηλικιωμένων γυναικών (μέσης ηλικίας 75 ετών).
 • Ποσοστό 68% των ηλικιωμένων κατοίκων αναφέρουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα λήψη ροφήματος τσάι βουνού, το οποίο φαίνεται ιδιαίτερα σε συχνότερη κατανάλωση να μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων ακόμα και σε διαβητικούς ενώ βελτιώνει τη νεφρική λειτουργία.
 • Όσο αφορά την άσκηση  85% των συμμετεχόντων ανέφεραν μέτρια ενασχόληση σε φυσική δραστηριότητα. Φαίνεται ότι η ενασχόληση σε βάδιση και αγροτικές δουλειές που εμφανίζουν τα ηλικιωμένα άτομα της μελέτης, βελτιώνουν το σωματικό βάρος και μειώνουν την εμφάνιση καρδιαγγειακών επεισοδίων, ενώ μειώνει ακόμα και το μέγεθος της υπερτροφίας της αριστερής κοιλίας ανεξάρτητα του σωματικού βάρους, δηλαδή ακόμα και σε υπέρβαρα/ παχύσαρκα άτομα.
 • Αυτό που φαίνεται να χαρακτηρίζει τα ηλικιωμένα άτομα της νήσου Ικαρίας είναι οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, η συντροφικότητα, το χαμηλό στρες, καλό μορφωτικό επίπεδο (έτη φοίτησης σε σχολείο), η καθημερινή άσκηση, μεσημεριανή σιέστα, υψηλότερο επίπεδο υιοθέτησης μεσογειακής διατροφής και η έντονη κοινωνική συναναστροφή και συμμετοχή σε κοινωνικά δρώμενα, σε σύγκριση με ηλικιωμένους αστικών κέντρων.


Το 2013 πραγματοποιήθηκε επαναληπτική αξιολόγηση του αρχικού δείγματος της μελέτης Ικαρία και διαπιστώθηκε ότι:

 • 90 από τους 366 ηλικιωμένους άνδρες (24.6%) και 65 από τις  386 (16.8%) ηλικιωμένες γυναίκες είχαν ένα σύμβαμα. Από αυτά, τα 34 σε άνδρες (9.3%) και 26 (6.7%) σε γυναίκες ήταν θάνατος με την ετήσια θνητότητα να είναι 272 θανάτους ανά  10.000 άνδρες και 193 θανάτους ανά 10.000 γυναίκες. Οι αιτίες θανάτου ήταν στεφανιαία νόσος (25.8% στους άνδρες και 26.1% στις γυναίκες), καρκίνος (22.6% στους άνδρες και 17.4% στις γυναίκες), αγγειακό εγκεφαλικό (12.9% στους άνδρες και 17.4% στις γυναίκες) και τα υπόλοιπα ήταν λοιμώξεις, αναπνευστική ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και ατυχήματα.
 • Το φύλο (θήλυ), η ηλικία, η κατανάλωση ελαιολάδου (30% αύξηση επιβίωσης), η χαμηλότερη καρδιακή συχνότητα, το κλάσμα εξώθησης της αριστερής κοιλίας, η καλύτερη νεφρική λειτουργία και τα χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων, σχετίζονταν με καλύτερη επιβίωση των ηλικιωμένων στα 4 έτη παρακολούθησης.
 • Επίσης η εβδομαδιαία κατανάλωση  ροφήματος τσάι φαίνεται να μειώνεται την πιθανότητα θανάτου κατά 38% για κάθε παραπάνω φλιτζάνι τσάι την εβδομάδα. Ανάλογα και η καθημερινή κατανάλωση φρούτων μειώνει τον ίδιο κίνδυνο κατά 18% και η περαιτέρω πρόσληψη 100 γρ φρούτων την ημέρα μειώνει την θνητότητα κατά 40%, ενώ η αύξηση της κατανάλωσης φρέσκων λαχανικών (σαλάτες) κατά 100γρ ημερησίως μειώνει την θνητότητα κατά 50%
 • Σημαντικό ρόλο έχει και το μέγεθος της μερίδας φαγητού, όπου η κατανάλωση του γεύματος σε μικρό πιάτο μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 70%.
- See more at: http://www.kala-nea.gr/archives/44309#sthash.0RGEmBkC.dpu
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013

Καλοκαιρινές δημιουργίες..

Η θάλασσα στο σπίτι μας? ή καλύτερα τις νύχτες, στο κήπο ή τη βεράντα μας? γιατί όχι?
Ποιά από μας, δεν έχει μαζέψει κοχύλια, βότσαλα, άμμο για να φέρει λίγη από την ομορφιά της, στο χώρο μας?
Δυο ιδέες λοιπόν, που κατασκευάζονται γρήγορα, με απλά θαλασσινά υλικά, για να απολαμβάνουμε υπό το φως το κεριών, τις καλοκαιρινές μας βραδιές.
Φιλιά σε όλες και καλό Σαββακοκύριακο!
 Τρία απλά ποτήρια χρωματιστά, λίγη άμμο, μερικά κοχύλια και απλά κεριά, για μια όμορφη ατμόσφαιρα..τόσο απλά!
Κεριά σε διάφορα σχήματα και μπόλικες αχιβάδες, κολλημένες πάνω τους...το αποτέλεσμα, άκρως καλοκαιρινό.
Οι φωτογραφίες είναι από το Pinterest..ακολουθήστε με κι εκεί....

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013

Paradise in Crete island, Greece.

Paradise in Crete island, Greece

Πάντα η θάλασσα,  προκαλεί ηρεμία. 
Πόσο μάλλον, αν έχεις τέτοια θέα!!!!!
....κι αν δεν πάτε για μπάνιο, φανταστείτε απλά ότι είστε εκεί.
Φιλιά και χαρούμενο απόγευμα, σε όλους.


Φωτογραφία από architectureblog.tumblr.com

Quote of the day challange!!!!

       
          Ο μπαμπάς μου, μας λέει από παιδιά:Δεν υπάρχει "δεν μπορώ", υπάρχει "δεν θέλω"...και το έχω διαπιστώσει, πολλές φορές στη ζωή μου.Φιλώ σας.

Quote of the day challange!18.07.2013

Τρίτη, 9 Ιουλίου 2013

ΑΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ....


Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική, μαθαίνει να κατακρίνει

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα, μαθαίνει να καυγαδίζει.

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ειρωνεία, μαθαίνει να είναι ντροπαλό.

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ντροπή, μαθαίνει να αισθάνεται ένοχο.

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση, μαθαίνει να είναι υπομονετικό.

Αν ένα παιδί ζει μέσα στον έπαινο, μαθαίνει να εκτιμά.

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην δικαιοσύνη, μαθαίνει να είναι δίκαιο.

Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ασφάλεια, μαθαίνει να πιστεύει.

Αν ένα παιδί ζει μέσα σε επιδοκιμασία, μαθαίνει να έχει αυτοεκτίμηση.

Αν ένα παιδί ζει μέσα σε παραδοχή και φιλία μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη μέσα στον κόσμο.


R. RUSSEL

Για να μην ξεχνιόμαστε, είμαστε εμείς οι γονείς, οι δάσκαλοι,οι συγγενείς, που διαμορφώνουμε τουλάχιστον το 50% του χαρακτήρα ενός παιδιού, δίνοντας στη ζωή έναν υγιή ψυχικά, ενήλικο.

Άλλωστε εμείς περαστικοί είμαστε....
Τον πλανήτη και τον κόσμο τούτο, από τα παιδιά όλου του κόσμου έχουμε δανειστεί...
 ..κι αν δεν έχεις παιδιά, κι αν δεν είσαι εκπαιδευτικός, προσπάθησε να εφαρμόσεις τα θετικά ΑΝ, σε όποιο παιδί γνωρίζεις και έρχεσαι σε συχνή επαφή μαζί του  & κοίτα να δεις, το αποτέλεσμα....θα εκπλαγείς!

 Ας κάνουμε το καλύτερο για την διαμόρφωση υγιών χαρακτήρων, για έναν καλύτερο κι αρμονικότερο κόσμο.

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Το αλφάβητο της αγάπης!


 Όλοι σας γνωρίζετε την εκτίμηση και την αγάπη που τρέφω για τον Λεό Μπουσκάλια και την αρχή του, που έκανε πράξη μέσα από το έργο του, ότι"η αγάπη διδάσκεται".
Σε μια πλοήγηση στο διαδίκτυο, βρήκα αυτό το κείμενο, το οποίο και κράτησα.... και μέσα από την αναδημοσίευση του, θέλω να συγχαρώ την συντάκτρια του κειμένου,για την επιλογή που έχει κάνει και το σεβασμό στο έργο του Λεό Μπουσκάλια.
Επειδή λοιπόν, κάθε τι που θεωρώ, ότι μπορεί να φέρει αρμονία  σε μας και στους γύρω μας, το αναρτώ,σας αφιερώνω το πιο κάτω κείμενο, με πολύ εκτίμηση σε όλους σας, για τις πολύτιμες στιγμές που μου προσφέρετε!Posted on Μαρτίου 11, 2012by Νewagemama
Ενας  οδηγός για να θυμόμαστε σε κάθε δύσκολη στιγμή ποιο είναι το πιο ισχυρό φάρμακο για τον πόνο, τη μοναξιά και τη στέρηση. Μια ανάρτηση εμπνευσμένη από τον  ”γκουρού της αγάπης” Λεό Μπουσκάλια, με χαρακτηριστικές “στιγμές” από το πλούσιο συγγραφικό του έργο, που είναι αφιερωμένο στην επιστήμη των ανθρωπίνων σχέσεων.

Aφιέρωσε χρόνο και ενέργεια στις σχέσεις σου. Οι ανθεκτικές σχέσεις δημιουργούνται, δεν προκύπτουν τυχαία.

Βρες ξανά την επαφή με την τρέλα που υπάρχει μέσα σου. Η τρέλα αυτή, σε συνδυασμό με μια ισχυρή δόση στοργής, παρέχει τα εχέγγυα ότι η σχέση σου δεν θα κατρακυλήσει ποτέ στην πλήξη!

 Γράψε όλους τους λόγους που σε κάνουν ν΄αγαπάς κάθε πρόσωπο που είναι σημαντικό για σένα. Οταν τα πράγματα αγριέψουν, βγάλε τον κατάλογο και ξαναδιάβασέ τον. Λύνει τα προβλήματα πολύ γρήγορα.

 Διώξε την υπερηφάνεια. Συνήθως είναι εσφαλμένη, δημιουργεί φραγμούς και εμποδίζει τη γνήσια οικειότητα και το δέσιμο σε μια σχέση.

 Εγκατάλειψε την ανάγκη για έλεγχο. Οι σχέσεις δεν είναι αθλητικά γεγονότα. Κανείς δεν κερδίζει τον αγώνα μόνος.

 Ζήσε με ευγνωμοσύνη! Σαν να ήσουν μόνος, και οι άλλοι είναι τα δώρα που σου προσφέρονται για να πλουτίσεις και να διευρύνεις τη ζωή σου.

 Ηρεμα και συνειδητά πάρε την απόφαση να πάψεις να σκέφτεσαι με τους όρους του παντοτινού και του αιώνιου. Σκέψου με τους όρους του “τώρα” και το παντοτινό θα φροντίσει μόνο του για τον εαυτό του.

 Θυμήσου ότι δεν χρειάζεται να κάνεις δικές σου  τις δυσκολίες των άλλων. Αν ταυτίζεσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς και τα προβλήματά  τους, η λύση τους γίνεται δυο φορές πιο πολύπλοκη.

 Ικανοποίησε την ανάγκη των αγαπημένων και του ίδιου σου του εαυτού για προσωπικό χρόνο και χώρο. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να περνάει κάθε ελεύθερη στιγμή του μ΄εκείνους που αγαπά.

 Κράτα  το παιδί μέσα σου ζωντανό και παιχνιδιάρικο! Eίναι ο πιο σίγουρος δρόμος για να απολαμβάνεις τη ζωή.

 Λύσε τα δεσμά που σε κρατούν προσκολλημένο στις πληγές του παρελθόντος. Μέσα από τις εμπειρίες γίνε πιο προσεκτικός, συμπονετικός  κι ευαίσθητος, όχι πιο σκληρός κι απόμακρος.

 Μη φοβάσαι τις διαφωνίες και τους καβγάδες. Οι μόνοι που δεν καβγαδίζουν είναι οι αδιάφοροι και οι νεκροί. Οταν τελειώσει ο καυγάς, ξέχασέ τον.

 Να καλλιεργείς τον ενθουσιασμό και την ευχαρίστηση σε κάθε σχέση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη φιλοφρόνηση από τα χαρούμενα και φωτεινά πρόσωπα που σε υποδέχονται όταν περνάς το κατώφλι μιας πόρτας.

 Ξεκαθάρισε πως η αγάπη είναι αδιαπραγμάτευτη και ποτέ μην υποχρεώνεις κάποιον να κάνει οτιδήποτε “στο όνομα της αγάπης”.

 Οδήγησε τις σχέσεις και τον ίδιο σου τον εαυτό μακριά από το δρόμο της ενοχής. Τελικά δεν είμαστε τόσο κακοί όσο νομίζουμε!

 Προσπάθησε να βλέπεις τους ανθρώπους σαν καλούς και όμορφους, ακόμα κι αν κάνουν ό,τι μπορούν για να μη δώσουν αυτή την εντύπωση.

 Ρώτα τον εαυτό σου στο ξεκίνημα μιας σχέσης: “Μήπως σχεδιάζω να αλλάξω το πρόσωπό αυτό; “ Αν η απάντησή είναι “ναι”,  άφησε το πρόσωπο αυτό ήσυχο. Θα ζήσει πολύ καλύτερα χωρίς εσένα. Κι εσύ επίσης.

 Σεβάσου τις σχέσεις του άλλου προσώπου, πέρα από σένα. Αν είναι σημαντικές για το πρόσωπο που αγαπάς, τότε να είναι σημαντικές και για σένα.

 Τόλμησε να κάνεις κάτι που θα προτιμούσες να αποφύγεις, μόνο και μόνο για να κάνεις πιο ευτυχισμένο ένα αγαπημένο πρόσωπο. Οταν ξεφεύγεις από το “εγώ δεν…”, το  “εμείς” γίνεται πιο δυνατό.

 Υιοθέτησε την ευελιξία, την ελαστικότητα, την κατανόηση και τη ζεστασιά ως τρόπο σκέψης για να λύνεις τα προβλήματα που προκύπτουν. Μάθε να λυγίζεις, είναι προτιμότερο από το να τσακίζεις.

 Φρόντισε να παραμείνεις ολόκληρος ως άτομο, πέρα από τη σχέση, μολονότι είσαι το μισό μέρος της σχέσης.

 Χρησιμοποίησε τα προβλήματα σαν μικρά θαύματα που μπορούν να σου φέρουν γνώση και αλλαγή.

 Ψάξε να βρεις, όσο γεμάτη κι απαιτητική κι αν είναι η μέρα σου, λίγο χρόνο για να  επικοινωνήσεις εγκάρδια και χαλαρά με το σύντροφό σου. Ετσι δεν θα καταλήξετε  ποτέ δυο ξένοι.

 Ωρίμασε μέσα από τις σχέσεις σου, αναγνωρίζοντας ότι – στην πορεία του χρόνου – όσα πιο πολλά μαθαίνουμε για την επίλυση προβλημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις, τόσο πιο ικανοί γινόμαστε ν΄αγαπάμε ο ένας τον άλλο…

Πηγές: Από τα βιβλία του Λεό Μπουσκάλια: Να ζεις, ν΄αγαπάς, να μαθαίνεις, Προσωπικότητα και ολοκλήρωση, Γεννημένοι για την αγάπη, Ν΄αγαπάμε ο ένας τον άλλο, Λεωφορείο 9 για τον παράδεισο, Επειδή είμαι άνθρωπος. Ολα κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Γλάρος.

http://newagemama.com/

Ελπίζω διαβάζοντας την αλφάβητο της αγάπης να γεμίσατε από όμορφα συναισθήματα και η αρμονία να σας αγκάλιασε, έσω για λίγο!
Φιλιά πολλά σε όλους σας& να ζήσετε ένα όμορφο ΣαββατοΚύριακο!

Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2013

Μπορούμε να γίνουμε από μόνοι μας, πιο ευτυχείς; και άλλα.....

Έλειψα και μου λείψατε!!!!
Επέστρεψα λοιπόν, με μια έρευνα για την ευτυχία .
Συμφωνείτε με το πόρισμα της Πανεπιστημιακής έρευνας?Τι μας κάνει, ευτυχισμένους?

     Σύμφωνα με μελέτες από όλο τον κόσμο, που συγκεντρώθηκαν από την Παγκόσμια Βάση Δεδομένων Ευτυχίας στο Ρότερνταμ, αποδείχθηκε πως μπορούμε να επιτύχουμε την ευτυχία από μόνοι μας.
     Ο δρόμος για την ευτυχία δεν είναι απλός και στρωμένος με ροδοπέταλα, ενώ σίγουρα δεν είναι πάντα ο προφανής.
      Τα αποτελέσματα μιας έρευνας για την ευτυχία στο Πανεπιστήμιο Εράσμους του Ρότερνταμ, απέδειξαν πως οι στόχοι ζωής και η ευτυχία των ανθρώπων δεν συμβαδίζουν. Αν και είναι γενικά παραδεκτό πως οι στόχοι είναι αυτοί που απαιτούνται για μια ευτυχισμένη ζωή, τα στοιχεία καταρρίπτουν τη συγκεκριμένη άποψη. Ο λόγος είναι πως οι λιγότερο ευτυχισμένοι άνθρωποι, έχουν περισσότερο άγχος για την επίτευξη των στόχων τους και την προσπάθεια για την αλλαγή της ζωής τους προς το καλύτερο.
     Ένα ακόμη ενδιαφέρον πόρισμα, είναι πως υπάρχει έλλειψη συσχετισμού  ανάμεσα στο νόημα που βλέπουν για τη ζωή οι άνθρωποι και στο να είναι ευτυχισμένοι. Αντίθετα οι μελέτες προτείνουν πως η ενεργή ζωή είναι από τα ισχυρότερα συνδετικά στοιχεία με την ευτυχία.

     Πιθανώς το καλύτερο νέο που ήρθε στο φως, είναι πως έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τους εαυτούς μας ευτυχισμένους χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα περισσότερα χρήματα. Σύμφωνα και με υπεύθυνο της έρευνας, αποδείχθηκε πως μπορούμε να κάνουμε τους εαυτούς μας πιο ευτυχισμένους, καθώς οι συνθήκες αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτές οι αλλαγές δεν είναι απλά θέμα καλύτερων συνθηκών, αλλά καλύτερου τρόπου διαχείρισης της ζωής. Για το λόγο αυτό, οι ηλικιωμένοι τείνουν να είναι πιο συνετοί και ευτυχισμένοι.
       Ορισμένα στοιχεία που αξίζει να δούμε:
 • Πιο ευτυχείς γίνεστε εάν:
 • Βρίσκεστε σε μακροχρόνια σχέση
 • Συμμετέχετε ενεργά στην πολιτική
 • Είστε ενεργοί στον ελεύθερό σας χρόνο
 • Βγαίνετε για φαγητό
 • Έχετε πολύ κοντινούς φίλους (ανεξαρτήτως αριθμού)


    Αξιοπερίεργα:
 • Όσοι πίνουν με μέτρο είναι πιο ευτυχείς από όσους δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ.
 • Οι άνδρες τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι σε μια κοινωνία όπου οι γυναίκες απολαμβάνουν μεγαλύτερη ισότητα.
 • Το να θεωρείται ένας άνδρας όμορφος, αυξάνει την ευτυχία του περισσότερο από μιας όμορφης γυναίκας.
 • Όσοι νομίζουν πως έχουν καλή εμφάνιση, έχουν την τάση να είναι πιο ευτυχισμένοι, από όσους είναι πραγματικά και αντικειμενικά.
 • Η παρουσία των παιδιών χαμηλώνει τα επίπεδα ευτυχίας, τα οποία όμως αυξάνονται όταν το παιδί μεγαλώνει και φεύγει από το σπίτι. 


   Οι χώρες που προσφέρουν «ικανοποίηση για τη ζωή», σύμφωνα με τους κατοίκους τους κατατάσσονται ως εξής:
 • Κόστα Ρίκα
 • Δανία
 • Ισλανδία
 • Ελβετία
 • Νορβηγία
 • Φινλανδία
 • Μεξικό
 • Σουηδία
 • Καναδάς
 • Παναμάς


http://www.flowmagazine.gr


  Καλό Μήνα και ένα καλοκαίρι γεμάτο χαρούμενες στιγμές, σε όλους σας!!!

...και για να μην ξεχνιόμαστε....
#quoteofthedaychallenge.

Βρείτε λόγο για να γελάσετε, μέσα και στη πιο δύσκολη μέρα σας.